Hopp til innholdet

Lier vgs

I 2020 fikk skolens ansatte ta i bruk en sykkelcontainer kledd med trespiler, en innovasjon som ikke bare forbedrer estetikken på skoleområdet, men også sikrer at syklene står både trygt og tørt. Dette tiltaket representerer forståelsen av syklisters behov og en forpliktelse til å fremme sykling som et bærekraftig transportalternativ.

Sikkerheten og beskyttelsen mot værforhold som denne sykkelcontaineren tilbyr, er av stor betydning. Det låsbare designet gir en robust beskyttelse mot tyveri, en av de største bekymringene blant syklister. Dette sikkerhetsaspektet er avgjørende for å oppmuntre flere til å velge sykkel over bil, bidra til reduserte trafikkproblemer og fremme en sunnere livsstil.

Like viktig er containerens evne til å holde syklene tørre. Dette er særlig relevant i områder med varierende værforhold, hvor regn kan være en hyppig gjest. Ved å tilby et tørt sted for syklene, reduseres vedlikeholdsbehovet for syklene betydelig. Dårlige værforhold kan påvirke sykkelens levetid og funksjonalitet, og ved å adressere dette problemet, sørger Lier videregående skole for at syklingen forblir et praktisk og attraktivt alternativ året rundt.